PERINTEITÄ VAALIEN
Sahti on perinteinen suomalainen pintahiivatyyppinen olut, jonka teossa käytetään etupäässä ohra- ja ruismaltaita. Sahti käytetään tuorehiivalla ja maustetaan katajalla sekä mahdollisesti humalalla. Valmistamamme sahti on useimmiten punaruskeaa, makeaa ja vahvaa. Väri vaihtelee kuitenkin oranssinkeltaisesta vaaleanruskeaan, alkoholipitoisuus ollen keskimäärin 8-10 % tilavuusprosenttia. Suussa sahti tuntuu paksulta, täyteläiseltä ja ruokaisalta, joskus jopa pirtelömäisen sakealta. Erilaiset maltaat tuovat sahtiin mm. viljan, leivän, toffeen, hunajan ja karamellin makua. Sahti on parhaimmillaan pian valmistumisen jälkeen, mutta sen säilyvyys hyvissä olosuhteissa 0–4 asteen välissä on parhaimmillaan useita kuukausia. Sahtia valmistamme juhla-aikoina, kuten jouluna ja juhannuksena, olutfestivaaleille sekä tietenkin aina tarpeen mukaan. Kysy siis päivän saatavuus meiltä.