PERINTEITÄ VAALIEN
Sahti on perinteinen suomalainen tumma, pintahiivatyyppinen olut, jonka teossa käytetään etupäässä ohra- ja ruismaltaita. Sahti käytetään tuorehiivalla ja maustetaan katajalla. Valmistamamme sahti on punaruskeaa, makeaa ja vahvaa. Väri vaihtele usein oranssinkeltaisesta vaaleanruskeaan, ja alkoholipitoisuus on keskimäärin noin 6-8 tilavuusprosenttia.
Sahti tuntuu suussa paksulta, täyteläiseltä ja ruokaisalta, joskus jopa pirtelömäisen sakealta. Vaaleammat maltaat tuovat sahtiin viljan, leivän, toffeen, hunajan ja karamellin makua. Sahti on parhaimmillaan pian valmistumisen jälkeen, mutta sen säilyvyys hyvissä olosuhteissa 0–8 asteen välissä on parhaimmillaan useita kuukausia.
Tule meille kokeilemaan, millaista on sahdin valmistus!